Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин призова съюзниците да се

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин призова съюзниците да се
Коментари Харесай

САЩ призоваха съюзниците да се бръкнат по-дълбоко за Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин прикани съюзниците  " да се бръкнат по-дълбоко ", с цел да поддържат Украйна . Той съобщи това при започване на срещата на десетки министри на защитата във въздушната база Рамщайн в Германия, увеличавайки натиска върху Берлин да даде танкове на Киев , предава Ройтерс.

" Русия се прегрупира, набира сили и се пробва да се превъоръжи ", сподели Остин при започване на срещата.

" Сега не е миг за закъснение. Време е " да се бръкнем по-дълбоко ". Украинският народ ни гледа ", сподели той, без да загатва съответно танковете.

Съединените щати, пакет, който ще включва повече бронирани транспортни средства и муниции.

Но главният фокус на срещата остава върху това дали Германия ще изпрати бойни танкове " Леопард " в Украйна или поне ще утвърди прехвърлянето им от трети страни .

Германия се трансформира в един от най-големите военни поддръжници на Украйна в отговор на нашествието на Русия, преодолявайки табу, вкоренено в нейната кървава история от 20-ти век, само че към момента не се е съгласила да изпрати танкове или да разреши на други страни да изпратят свои лични танкове, създадени в Германия.

Танковете " Леопард " се смятат за изключително подобаващи за Украйна, защото се употребяват необятно, което значи, че няколко страни биха могли да отделят от своите танкове, с цел да поддържат Украйна.

Това също би улеснило Украйна за поддръжката и образованието на екипажи .

Критиците споделят, че немският канцлер Олаф Шолц и неговата ръководеща ГСДП са прекомерно мудни, чакайки съдружниците да работят първи, вместо да поемат отговорността на Германия като западната мощ, която е най-близо до Украйна.

Правителствени източници в Германия споделиха, че ще има придвижване по въпроса с танковете " Леопард ", .

Съединените щати ясно дадоха да се разбере, че няма да изпратят от своите танкове в скоро време , потвърждавайки, че би било логистичен призрачен сън за украинските войски да употребяват американските танкове заради горивото, което ще бъде належащо и комплицираната поддръжка.

В едно от първите си изявленията като нов министър на защитата на Германия Борис Писториус не съобщи категорично доставките на " Ейбрамс " като изискване за доставките на " Леопард " късно в четвъртък.

" Ние сме наясно, че те (танковете " Леопард " ) може да играят значима роля ", сподели той пред немската социална телевизия ZDF, като в същото време акцентира значимостта на взаимните трансатлантически решения.

" Никой не изключва, че танкът " Леопард " може да бъде доставен или може да бъде обещано утвърждение за доставки от други европейски сътрудници ", добави той.

" Украинците ще се бият! С танкове или без . Но всеки танк от Рамщайн значи избавени украински животи ", написа украинският вицепремиер Ирина Верешчук в " Телеграм "

Няколко страни ще разгласят изпращането на танкове " Леопард 2 " в Украйна в петък на срещата в немската военновъздушна база Рамщайн, сподели министърът на защитата на Литва в четвъртък.

даже без утвърждението на Германия за реекспорт , съобщи заместник-министър на външните работи в петък преди срещата.

Англия заявява, че дружно с спомагателна артилерийска поддръжка в Украйна, стъпка, която публични лица се надяват да отвори вратата за Германия да направи сходни ходове.

Говорителят на Кремъл сподели в петък, че западните страни, доставящи спомагателни танкове на Украйна, няма да трансформират хода на спора и че ще задълбочат проблемите на украинския народ.
 Съединени американски щати ще
Съединени американски щати ще " натиснат " германците да дадат танкове " Леопард " на Украйна

Сега било сериозен момент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР